Geschiedenis

Toen in 2008 een aantal streekrenners steeds regelmatiger samen begonnen te rijden kwam al snel de vraag naar een nieuwe ploeg om samen te rijden tijdens het weekend en in de week.

Frank David en Geert Follens, zaakvoerders van onze twee hoofdsponsors speelden al enkele jaren met de idee om hun eigen ploeg te starten. In september 2008 werd dat idee in concrete plannen omgezet en werd Team Verada opgestart.

In 2009 werd Team Verada-Follens gelanceerd en werd onze groep week na week uitgebouwd tot een groep hechte vrienden, die stelselmatig aangevuld werd met nieuwe leden, zodat we op het einde van het jaar een verdubbeling hadden van ons initieel ledenaantal.

De bedoeling van onze club is een hechte groep fietsvrienden creëren die tijdens het weekend samen hun wekelijkse kilometers malen in een gezellige en sportieve sfeer met een degelijke gemiddelde snelheid.

Activiteiten zoals E3-Prijs, Davitamon Classic, buitenlandse driedaagse, dagtocht, en andere bekende cyclotoeristische evenementen zijn niet weg te slaan uit ons programma!

Daarnaast organiseren we sinds 2010 de Verada-Follens Classic, een jonge en dynamische fietstocht met prachtige parcours voor en door wielertoeristen.
Intussen is onze organisatie uitgegroeid tot één van de meest spraakmakende organisaties.


Werking

Bij Team Verada-Follens wordt gefietst in 2 groepen. Groep 1 heeft een gemiddelde richtsnelheid van 28-30 km/u. Groep 2 rijdt gemiddeld een richtsnelheid van 26-28km/u.
We houden ons strikt aan het 'samen uit, samen thuis'-principe.


Kledij

Onze clubkledij is ook beschikbaar voor renners die niet bij onze club zijn aangesloten!
Onze kledij fabrikant is de Belgische firma Bioracer, die onze prachtige kledij bezorgde.

kledij

Aansluiten?

Wie zich wenst aan te sluiten of ons vergezellen tijdens één van onze ritten kan altijd contact opnemen via ons contactformulier.


Reglement 2015

Het reglement voor 2015 kan hier bekeken worden:


Vragen?

Vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via ons contactformulier.