Het wielerseizoen 2012 is begonnen!

Auteur: Joost Matthys

29

JAN
2012

image

Het wielerseizoen 2012 is begonnen. Voor het eerst niet meer alleen met mannen. Kathleen is ons komen versterken. Na chauffeur van de volgwagen (vorig seizoen) heeft de fietsmicrobe me weer te pakken. Nu eens niet meer van op een afstand maar nu in de groep. Eerlijk gezegd keek ik er al stiekem naar uit.

Ondanks het frisse weer, net rond het vriespunt, zijn zo’n 24 dappere zielen komen opdagen. Ruim boven mijn verwachtingen. Met een duo wegkapiteins (Frederic en Stijn) vertrokken we rond 9u voor een tocht van circa 60 km richting Roeselare en terug. Voor de ene verliep dit al wat vlotter dan voor de andere. Rond km 26 was ik echt op mijn adem aan het trappen, gelukkig kwam Germain met wat schakeladvies. Even een versnelling hoger schakelen en zodoende kon ik terug op adem komen. Ook Fabrice heeft men met raad en daad bijgestaan. Tof dat men elkaar bijstaat in een moeilijk moment. Teamspirit bovenal!

De kapiteins hielden er een goed tempo op na. Door het frisse landschap fietsten en keuvelden we verder. Met Zwevegem in zicht werden de troepen losgelaten en toen werd ik er afgekletst. Doch een plaspauze bracht redding voor mij en ik kon weer aansluiten. Met een gedisciplineerde groep kwamen we de rit door zonder lekke banden of materiaalpech.

Het doel was om een seizoenstart te maken en op te bouwen. Het vooropgestelde gemiddelde van 26,5 km/h werd vrij goed aangehouden. We klokten af met een gemiddelde van 26,7 km/h.

Bij deze een woordje van dank aan de beteren om rekening te houden met de nieuwe teamleden. Samen uit, samen thuis.

Zo zijn de eerste 60 km van het seizoen er reeds door. Voor sommigen was een warme choco meer dan welkom.

Op naar de volgende rit … hopelijk is het komende weekend niet zo extreem koud zoals ze al aankondigen op het weerbericht.