Lauwe-Vidaigne-Lauwe

Auteur: Tom Van Ryssel

26

FEB
2012

image

De koudere periodes zijn achter de rug en de klassiekers zijn begonnen en dat zowel bij de profs als bij de toeristen. Vandaag staat een Leiedalrit op het programma, Lauwe-Vidaigne-Lauwe, een vlakke rit van zo'n 54 kilometers richting Hollebeke.

Met een grote groep vertrokken we stipt vanuit Zwevegem via het kanaal en de Leieboorden richting lauwe. Daar stonden nog enkele leden ons op te wachten, goed voor een omvangrijke groep van zo'n negentien man en één vrouw.

En ja, het bestuur moest vandaag verstek geven, een VIP pakket voor Kuurne-Brussel-Kuurne is voor iedere wielerfan nu éénmaal een geldige reden. Hopelijk was er wat tijd om wat promo te voeren voor onze Verada-Follens Classic die nu we héél dichtbij komt.

Wegkapiteins van de dag, Johan en ikzelf. Met de afwezigheid van het bestuur was de voornaamste opdracht de blauwe armada in het gelid te houden en dat tot op de bevoorrading. Het eerste deel van de rally werd voornamelijk met wind op de kop afgewerkt aan een strak tempo. Terwijl Johan in de achterban alles in de gaten hield, regelde ik het tempo. De oortjes bewezen enkele keren hun nut. Er kan héél snel getemporiseerd worden. Op de bevoorrading werd halt gehouden voor een snelle hap en een drankje. Nu de wind grotendeels in het voordeel zou zijn en het laatste stuk van het parcours langs de Leie liep, hadden enkele mannen zin om de gas eens open te draaien. Er werd gesplitst in 2 groepen en afgesproken dat er gewacht zou worden in Lauwe. Ik vervoegde mij met de 1ste groep en Johan ontfermde zich over de andere groep. Zoals afgesproken werd verzameld aan de vertrekplaats in Lauwe, van daar uit vervolgde iedereen zijn weg. Johan en ik waren tevreden de groep werd in het 1ste deel mooi in het gareel gehouden zonder incidenten en de snelle mannen konden zich nadien ook eens uitleven.

Volgende week staat met de verkenning van de Verada-Follens Classic een belangrijke afspraak op de agenda.

Uw wegkapitein voor vandaag

Varissle