Hoogtijd voor groep 2 om eens in de pen te kruipen

Auteur: Kathleen Laverge

16

SEP
2012

image

Hoogtijd voor groep 2 om eens in de pen te kruipen ; wie een wegbeschrijving en cijfertjes verwacht is eraan voor de moeite.
Zondagmorgen @ Verada : een mooie opkomst voor de wekelijkse fietstocht.

Vandaag staat een “eigen rit” op de planning. Al vlug komt Tim naar voor geschoven en tijdens de ganse rit staat hij het kopwerk niet meer af. Na een 15-tal kilometer blijkt het navigeren met de gps niet ideaal, het kaartje kan soms de wendingen niet vlug genoeg volgen. Tja wie niet horen wil moet voelen want Frederic had mij vroeger reeds gewezen op dit ongemak. We stoppen eventjes om de garmin-instellingen te wijzigen en het ding te monteren bij Tim op de fiets. Een tijdlang blijf ik naast hem fietsen en ik leer enorm veel bij over zijn verblijf in Afrika, de lokale bevolking en hun keuken.

Achter ons hoor ik een vrolijk gekwetter. Ik laat mij uitzakken in het peloton om wat bij te praten met de anderen en om te horen wat er leeft onder de leden. Een babbeltje slaan en verder kennis maken met Jurgen en Tom P., Tom M. feliciteren met zijn beklimming van de Mont Ventoux … en dan pfjiet …. lekke band voor Alain. Als een bedreven mecanicien lost hij dit euvel snel op. Terwijl de rest wat drinkt en knabbelt zorgt Luc voor de nodige animo. Korte tijd later zijn we terug op weg en de rest van de rit verloopt vlekkeloos.

Eenmaal terug in Zwevegem stoppen we nog eens aan Taverne de Sebas waar ook de sepapkes zijn neergestreken. Maxime vraagt nog rap eens hoe het nu verder met Thierry is, na zijn perikelen met de knie, vooraleer de dames vertrekken. Wij genieten nog wat na en enkele drankjes later rij ik met een tevreden gevoel naar huis, gaan kijken of Gianni al te bespeuren is. Alweer een leuke zondagvoormiddag !

Tot fiets,
Kathleen