Goeiemorgen, “met de massa”

Auteur: Frederic David

03

FEB
2013

image

“Met de massa”, reeds jaar en dag ingeburgerd omwille van het veelvuldig gebruik van Keybiker Dirk, maar meer dan ooit fenomenaal van toepassing, op onze a-ller-eerste clubrit van het jaar.
U leest een beknopt overzicht van onze eerste kilometers in 2013.

Sneeuw, dooi, vrieskou en regenbuien deden ons de voorbije weken stilaan verlangen naar het koersfietsje want de modderpartijen hadden we écht niet meer nodig en het nieuwe tenuetje keek ons zo vriendelijk aan.
De goesting in een zondagse “klapke” met de fietsvrienden kwam daarenboven ook weer naar boven, tijd om te knallen dus!

Met 39, (u leest het goed, ne-gen-en-dertig!) fietsers stonden we aan Verada (in de Harelbeekstraat, onze nieuwe startlocatie) om 9u te blinken.
Veel nieuwe gezichten, waaronder ook een paar testende exemplaren, welgekomen!
Een rustige rit richting Wallonië op het programma, bij een frisse wind en opkomend winterzonnetje.

Via Zwevegem-Knokke kozen voor de N8 richting Moen, ideaal om de benen warm te draaien zonder het traditionele zomer-stop&go principe na elke bocht.
Alles verliep naar wens, al dienden we (iets te) vroegtijdig afscheid te nemen van Maxime.
In Helkijn zagen we een lekke band voor Wesley, die jammer genoeg niet geholopen kon worden met een reservewiel.
Die hulp zal er de komende weken wél komen van Raf, onze trouwe Albert Motard van dienst in de Verada-mobiel; bedankt Raf!

Het parcours voltrok zich verder via vlot berijdbare wegen en région francophone, om vlak voor de Kluisbergen even voet aan grond te zetten voor een sanitaire stop.
Bij het terug vertrekken richting Zwevegem kende Gunther een bijzonder spijtige valpartij door een grote spleet tussen 2 betonplaten van het wegdek.
Een tuimelperte en schuifpartij in de beek zorgden voor een vervroegde Exit uit het Verada-Follens peloton. Spoedig herstel makker, take care!

Een opgeschrikte groep zette rustig zijn weg verder naar Zwevegem, alwaar snel bleek dat de Sebas met dergelijke opkomst best een overname van de 6 aanpalende panden ambieert... Het werd een après in Tennisclub Zwevegem, waar we door Hans uitstekend bediend werden.
Toen ook Raf de groep terug vervolgde konden we in stijl afsluiten, en plannen maken voor de volgende weken.

De afwezigen hadden ongelijk, de groepsgeest is terug opgewekt “met de massa”, en de spirit zit goed!
Tot volgende week!

Frederic