Petardmuziek voor beginners

Auteur: Frederic David

17

FEB
2013

image

De dichte mist van deze ochtend deed me spontaan terugdenken naar warme zomervakantieherinneringen, en bracht tegelijk de vrees naar boven voor een Jamaicaans volksfeest aan Verada vanmorgen.

Meer dan 50 (het precieze aantal moeten we nog binnenkrijgen van de deurwaarder) enthousiaste fietsers aan Verada om 9u, ondanks het miezerige weertje, we durven vermoeden dat de aangename medewerkersvergadering van vrijdag er voor iets tussenzit!
Voor het eerst op pad met 2 groepen, én twee volgwagens.
Groep 1, 33 man sterk, vertrok als eerste richting Kingston-town, aan een “high” tempo, dat de eerste kilometers wat getemperd moest worden.
Duwerke en Alex gingen gezwind van start, maar Raf’s claxon hield de groep goed in bedwang, in aanloop naar de eerste hellende meters van het jaar.
Op Edelare berg was het wat zoeken naar onze eigen Adelaar, maar die hield zich wijselijk op de achtergrond om “gecontroleerd” te controleren als wegkapitein.
Het gepuf boven sprak boekdelen, het grote vormpeil laat nog enkele weken op zich wachten.

Via een gladdige Ladeuze afdaling bereikten de N60 richting Ronse, waar ons een helling van maar liefst 6,7km te wachten stond.
Met de vlam in de pijp, de opspattende modder in het gezicht, trachtte iedereen zich op vrije snelheid naar boven te hijsen, mét of zonder lekke band.
Boven op de Hotond bleek dat het vet van sommige soepjes bleek te gaan, ideaal om via vlakke en brede wegen terug naar Zwevegem te rijden.

Twee lekke banden en iets meer hoogtemeters zorgden ervoor dat we STIPT met onze 2e groep de Sebas bereikten.
Sammy, sinds jaar en dag onze hofleverancier van alle choco- en koffie (of thee)lekkernijen, maakte extra plaats, zodat we ons met beide groepen in de zeteltjes konden nestelen.

Een fijne voormiddag, ondanks de Jamaicaanse rook die ons het zicht probeerde de belemmeren.
Ya man!

http://www.youtube.com/watch?v=xlCmQcRPtRg