E3-prijs Harelbeke

Auteur: Kathleen Laverge

25

MAR
2013

image

E3-prijs Harelbeke voor Wielertoeristen afgelast ! En nu ? Tiens E3-prijs rijden natuurlijk, wat anders.

‘s Morgens in de vroegte ten huize Vandewalle. Mobieltje begint verdacht veel activiteit te vertonen. Bericht op FB dat E3 afgelast is. Een ander bericht om te melden dat de clubrit doorgaat. SMS-en heen en weer. Enfin ik uit mijn bed en sta om 8u15 klaar aan de start in Harelbeke en krijg het gezelschap van Nico. De sneltrein vanuit Zwevegem komt ons oppikken en we zijn vertrokken !

Aanvankelijk blijven we samen maar na een lekke band beslissen we om toch op te splitsen. Enkele sterke mannen plaatsen zich op kop om tegen de felle wind in te beuken en ik ja ik doe waar ik goed in ben .. verstoppertje spelen. Wie niet sterk is moet slim zijn.
Raf, onze chauffeur van de volgwagen, is eventjes het noorden kwijt. Ja maar met welke bende moet ik hier nu mee ? Alweer duchtig heen en weer gedoe maar uiteindelijk blijft hij bij ons.
In de verte zien we iemand fietsen met een tenue die verdacht veel op de onze lijkt en ja hoor er komt ons iemand vervoegen om daarna een groot deel van de tocht het kopwerk op hem te nemen.
Aan de voet van de oude Kwaremont aangekomen heeft niemand echt veel zin in die kasseien en we slaan dan ook af naar de nieuwe Kwaremont. Boven nemen we eventjes de tijd om te drinken en te eten maar beiden verlopen nogal moeilijk. Vloeistof is gedeeltelijk bevroren en op die repen bijt je uw tanden stuk, wat zorgt voor de nodige hilariteit. We duiken de Karnemelkbeekstraat met de nodige voorzichtigheid naar beneden en zetten de tocht verder. Boven op de kluisberg krijgen we het gezelschap van iemand die vandaag voor de eerste keer ging meerijden maar een tikkeltje te laat in Harelbeke was. Hij heeft dan de achtervolging ingezet en kon de aansluiting maken. Tof !

Eenmaal in Deerlijk komt ons een wervelwind tegemoet gereden. Het is onze voorzitter die zich komt verwarmen aan de sfeer in groep 2. Terug aangekomen in Harelbeke blijkt het te vroeg om richting Zwevegem te rijden en we doen er nog een lusje bij. Flitst daar direct door mijn gedachten : dat zal een sprintje Stadsbader worden. En ja hoor, goede tradities zijn er om in eer te houden en zo maakt ook Patrick Vuylsteke voor de eerste keer kennis met het fenomeen “sprintje Stadsbader”.

Al vlug komt de geur van verse braadworst ons tegemoet, want vandaag gaat de après door bij onze sponsor Verada die deelneemt aan present@zwevegem !

Komt het door hun charmes, hun hartelijke ontvangst of de warmte van de bbq, ik heb er het raden naar, maar de hele bende staat verdacht snel aan te schuiven bij Chris & Tania.

Op naar volgende week !

Kathleen