B(g)eestig ritje

Auteur: Kathleen Laverge

16

SEP
2013

image

Parcoursbouwers Timo schotelde ons vandaag een prachtige rit voor richting Ellezelles en omstreken. De zon is van de partij en na de druilerige dag gisteren hebben velen zin in een fietstocht.

We vertrekken met Dimi op kop aan een mooi egaal tempo over de glooiende wegen. Af en toe krijgt hij een andere wingman maar hij geeft de teugels niet uit handen.
Ergens onderweg staan 2 Berner Sennenhonden ons vrolijk toe te blaffen en mijn dierenhart smelt. Op de Tombelle gaat het tempo de hoogte in en ik zie de groep van mij wegrijden maar met cavalier Raf in de buurt kan mij niks overkomen.
Aangekomen aan de vijfsprong Arabie zijn de vogels gaan vliegen en wij weten niet zeker welke richting uit want de gps geeft aan naar rechts maar mijn gevoel zegt rechtdoor naar beneden. Geen paniek. We blijven rustig boven wachten, 3
gentlemen komen ons terug tegemoet gereden en eventjes verder staat de rest ons op te wachten.
Bijna terug in Zwevegem beslist een kitten zich in de groep te wagen en sommigen hebben een déjà vu met de dagtocht. Thierry redt het beestje van een gewisse dood. Hij neemt het mee in zijn windjack om het wat verder veilig in de graskant te zetten.
Nog maar 100 meter ver op de N8 rij ik lek. De rest beslist om langs de overkant van de weg op het fietspad te wachten. Het kleine stukje cyclocross bekwam de pechvogel van het jaar niet goed en hij beslist om een koprol te maken en de graskant van wel heel dichtbij te inspecteren. Deze keer kwam hij er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. Met de hulp van Raf & Thierry is mijn lekke band snel opgelost. Ander wiel erin en ik kan terug fietsen.
Natuurlijk stoppen we aan de Sebas om op het terras nog na te genieten van deze mooie rit. Terwijl groep 1 ons komt vervoegen vliegen er een duif en een drinkbus als ongeleide projectielen door de lucht.
De gesprekken brengen ons tot bij het eindeseizoensetentje en ja helaas nog 2 ritten voor de boeg en het fietsseizoen is alweer voorbij. Maar er staat ons ook nog een eindeseizoensactiviteit te wachten. Om in het thema te blijven zou ik zeggen : probeer volgende week maar eens te vissen bij het bestuur, wie weet kom je meer te weten !

Tot fiets !

Kathleen