De kop is eraf!

Auteur: Kathleen Laverge

02

FEB
2014

image

Zondag 2 februari en de eerste clubrit met Team Verada-Follens staat op de planning.

Bij aankomst aan de showroom van onze sponsor Verada zijn Gianni en ik de eerste ter plaatse. Vlug de stekker in het stopcontact zodat alle aanwezigen straks zullen kunnen genieten van een lekker warm potje koffie. Bij mondjesmaat komen ze binnen en de ruimte vult zich uiteindelijk met 43 lachende gezichten die staan te springen om aan het nieuwe seizoen te starten. Onder hen veel “oude” gekenden maar ook tal van nieuwkomers die ik graag nog eens van harte welkom wil heten. Na het vervullen van de plichtplegingen omtrent het lidgeld trekken we op pad.

Stijn beslist om groep 2 op sleeptouw te nemen en ook Dave plaatst zich op de eerste rij. Net voorbij Tiegem rijdt Stijn lek maar met de goede zorgen van onze Raf uit de volgwagen is dit snel opgelost. Onderweg komen er af en toe eens andere kopmannen want niet alleen de zon maar ook de wind is ferm van de partij vandaag. De tocht brengt ons verder over glooiende wegen en het is een plezier om te zien hoe groot de bereidheid is om een handje toe te steken als iemand het wat moeilijker krijgt. Een oprechte welgemeende dikke merci !

Met de thuishaven in zicht slaat echter het noodlot toe. Eventjes voorbij Sportcampus De Lange Munte staan Chris en Damien ons op te wachten. Onmiddellijk bemerk ik een welgekende derde fiets maar de eigenaar van deze fiets is nergens te bespeuren. Na een wel heel onfortuinlijke val is Peter met de ambulance naar spoed gebracht. Diagnose : dijbeenbreuk en polsbreuk. Peter, mocht je dit lezen : we wensen je allen veel goede moed en een héél spoedig herstel toe !

We zetten onze tocht verder naar Taverne De Sebas waar we met een dubbel gevoel de rit afsluiten en nog wat nakaarten. Druppelsgewijs trekken de leden naar huis waarbij velen wellicht een namiddagje voor tv zullen doorbrengen om naar het WK veldrijden te kijken.

Tot volgende week en hopelijk zonder valpartij,

Kathleen