Eerste winterprik?

Auteur: Chris - Cadel - Gaeremyn

02

MAA
2014

image

Eerste zondag van maart, dag van Kuurne-Brussel-Kuurne.
Traditiegetrouw weten we dat het weer dan nog eens vies uit de hoek kan komen. Bij het krieken van de dag wees de thermometer dan ook 0 graden aan.

Na het aantrekken van een extra ‘damarke’ en andere winterspullen zijn we dan toch maar vertrokken richting Harelbeekstraat.

Nadat al de gladde wegen van heel Zuid-West-Vlaanderen in kaart werden gezet, weerklonk de Verada-startsirene.

Tijd dus om koers te zetten richting Wevelgem waar we de Delsol-cycling-tour zouden temmen. Stad Kortrijk was zeer gul geweest met hun strooizout, zodat we veilig en wel de startplaats bereikten.

Inschrijven in een schrijnwerkerij? Déjà vu?

De rit was best wel pittig, lange stukken vals plat met de wind op kop. Pittoreske dorpjes als Herseaux, Luigne en Estampuis werden vlot doorkruist en hier en daar werd er een vergelijking gemaakt met een fietsstageplaats in Spanje. De temperatuur liep intussen vlot op tot 10 graden.

De bevoorrading in Rollegem, Mars en Red Bull en dit alles op 1 cafétafelke, werd vlot achter de kiezen gestoken zodat we de terugweg op een gedisciplineerde en veilige manier konden aanvatten.

Het nut van de volgwagen werd nog maar eens aangetoond wanneer er vlotjes bij Frank een nieuw wiel werd geplaatst na een bandbreuk.

Met rode kaakjes bereikten we Zwevegem opnieuw. Ondertussen werden er plannen gemaakt over hoe men zich zou smijten voor ‘den tv’ om vervolgens te genieten van Belkin en OPQS of van het prachtige haarstukje onder de neus van Paolini.