#tisgank – verslagje vanuit de buik van Groep 2

Auteur: Kathleen Laverge

23

FEB
2015

image

Nu het seizoen op gang is getrokken en we reeds 3 ritten onder de wielen kregen geschoven is het hoog tijd geworden voor een verslag.

Zondag 1 februari

Seizoen start in mineur. Wegens de slechte weersomstandigheden lassen we de rit af.

Zondag 8 februari

2e poging ! Om negen uur afspraak aan ‘den ouden verada’ ; voor de nieuwe leden lees Avelgemstraat 104, 8550 Zwevegem. Want ja, we mogen enkele nieuwe leden verwelkomen en enkele testrijders die na 1 rit reeds beslissen om aan te sluiten.
Onze trouwe kompaan Raf is helaas genoodzaakt af te haken maar we vergeten hem niet en ik wens hem dan ook langs deze weg nogmaals uitdrukkelijk te bedanken voor de afgelopen jaren. Nu is het de beurt aan Wim om op pad te gaan met deze (vr)olijke bende. Voor de eerste rit staat hij fris en monter aan de start.
Na het weerzien en het aftekenen van het aanwezigheidsblad, springen we, de een al wat gezwinder dan de ander, op de fiets voor eigen rit. De opkomst is talrijk in de beide groepen. De kop is eraf ! Seizoen 2015 is ingezet.

Zondag 15 februari

Vandaag trekken we met de massa richting Wallonië. Helaas een pechvogel die met gebarsten stuur aan de start staat maar zonder ongevallen veilig thuis geraakt. ’t Is dan ook maar 250 meter ver. De sfeer zit goed, ookal moeten sommigen verder op een lege maag na het verlies van hun koekje onderweg. De verbeelding slaat op hol en Gilles krijgt het ‘hard’ te verduren. Na de rit krijgen de kopmannen nog een pluim voor hun werk door de aanwezige leden en dat doet hen deugd. Afsluiten doen we naar goede gewoonte in de Taverne De Sebas.

Zondag 22 februari

Lap, ’t is were van dadde. Gladde wegen, ge-sms weg en weer. Gianni en ik besluiten om met de camionette naar de start te gaan en niet te rijden. Aan den ouden Verada staan toch 29 moedigen klaar. Beide groepen trekken zich met de nodige voorzichtigheid op gang en ik nestel mij in de warmte van de volgwagen met de camera in aanslag. Vandaag 2 andere kopmannen, de grote en de kleine generaal. De ene nog euforisch na de winst van zijn geliefde KVK, de ander met piepkleine oogjes na een veel te korte nachtrust. Via grote wegen passeren we door de Ghetto's van Izegem, en merken we op dat Pittem op een berg ligt. Ergens goed halverwege de rit beslissen de generalen om een ‘Kathleentje’ te doen (lees : een oprit van een hoeve oprijden). Een akkefietje dat me blijft achtervolgen, nietwaar Dave ? Iedereen geraakt veilig en wel... in Taverne De Sebas, where else?!

Ik moet zeggen : ben best wel fier om wekelijks op pad te mogen met Team Verada-Follens!

Volgende week staat onze eerste zaterdagrit ooit op het programma, namelijk Kuurne-Brussel-Kuurne. Ik hoop alvast dit in de smaak zal vallen bij de leden. Afspreken doen we om 9u aan de start in Kuurne. (Zie programma).

Tot fiets,
Kathleen