Vrouwendag & glooiende asfalt

Auteur: Tom Van Ryssel

10

MAA
2015

image

Vandaag op het programma: de rally Keybones in Rekkem. Vanmorgen een halfuurtje vroeger uit onze nest. De start wordt gegeven aan ‘den oude Verada’ om 8u30 in plaats van 9u! Met een omvangrijke groep trekken we richting Rekkem.

Via Kortrijk, Marke en Lauwe belanden we aan de start vlakbij de Moeskroenstraat oftewel de Grand Boulevard van Reckem! Na zestien kilometer op de teller worden we hartelijk onthaald door de organisatie. Door de luidsprekers weergalmt: ‘Welkom Team Verada, inschrijvingen in de gele Supra bus’. Nog nooit werden de centjes zo snel verzamelt door de grote en kleine kolonel, wie wie is maak je best zelf uit.

En weg waren we voor een schamele 35 kilometer, maar wel op hele mooie glooiende asfaltstukken, enkele kuitenbijters en in het begin vooral veel feux rouge. Voornaamste opdracht; volg de groene pijlen en natuurlijke de bende goed in het gelid houden.

Via Ronq en Wervicq Sud komen we aan in boesbeke/bousbecque alwaar we ons vlot bevoorraden met een stukske chocola en een deugddoend colaatje. Omdat het vandaag internationale vrouwendag was werd Kathleen aan de controle extra in de aandacht gebracht. Via Haluin kwamen we vlug terug aan op vertrouwde Vlaamse bodem. Om de Leie & Kortrijk Centrum te vermijden besloot de voorzitster om via Aalbeke, Kennedypark en Lange Munte terug te keren naar thuisbasis Zwevegem. Op de terug glooiende asfalt genoten we van onder meer het nieuwe stadion van KV Kortrijk, wat volgens insiders eigenlijk gewoonweg de nieuwe kantoorgebouwen van Barco zijn. Voorbij de Lange Munte even met onze gedachten bij Peter die nu in betere oorden vertoeft.

Aangekomen in de Sebas werd er nog even nagekaart. De warme chocomelks werden door Tom Malfait ten strengste afgeraden omwille van het nadien niet te kunnen ‘kakken’. Daarom besloot de meerderheid zich toch eens te verdiepen in een Omer, Omerke, hOmerke. Uitspraak is niet van belang, als het maar smaakt!