Twee ritten in één weekend – dat vraagt om een verslagje

Auteur: Kathleen Laverge

12

JUNI
2016

image

Laat mij beginnen met zaterdagmorgen 8u . We verzamelen naar goede gewoonte bij onze sponsor Verada waar ook Frank himself verschijnt …..met de auto. Die arme sukkelaar moet toch wel werken zeker. Met een mooie bende vertrekken we richting Waregem om daar deel te nemen aan de Flanders Field toertocht.

Op de eerste brug springt Sam Cartouche naar voor om het brugklassement te pakken. Bart Brug had het niet zien aankomen maar zijn ‘wraak’ zal zoet zijn. Aangekomen in Waregem staan nog enkele leden ons op te wachten. Na de begroetingen en inschrijving vertrekken we allen samen voor de 75km. En ja hoor op elke brug kijken we uit naar de ‘strijd’ tussen Sam & Bart. Lorenzo Vankeirsbilck moeit zich niet in de strijd. De stand staat als snel in het voordeel van Bart Brug. Na de bevoorrading splitsen we op. Groep I vertrekt met de vlam in de pijp en ook bij Groep II kunnen we een mooi tempo aanhouden zolang het maar niet te veel bergop gaat want dan moet ik er af  Eenmaal Waregem terug in zicht komt beslissen we om af te draaien naar Zwevegem om nog wat te genieten op het terras van de Sebas.

Zondagmorgen 6u30 geen spatje regen te bespeuren dus maak ik me klaar om mee te fietsen naar de Mont Saint Aubert. 7u30 : het regent, het regent, de paadjes worden nat …..Goed, oké dan maar hotpack aan en riebedebie naar Verada. Op de laatste knip komt Johan H nog de Harelbeekstraat binnen gereden met een wree skoon klakse aan maar zonder helm :D Goed, oké dan maar eerst richting huize Hespeel om de helm op te zetten. En Petit comité vertrekken we en beslissen om de volledige rit samen te blijven. Eenmaal in Mont Saint Aubert fietsen we de helling op langs een voor mij onbekende maar heel mooie kant. Boven staat de rest op mij te wachten om de terugweg aan te vatten. In gestrekte draf rijden we richting Zwevegem maar eerst moeten we nog door het dorpje Fraise ….nietwaar Koenie ? Afsluiten doen we uiteraard op het terras van Taverne de Sebas. Blij dat ik er weer bij was !